Hårtips

Här kommer lite grejer som man lätt glömmer, men är grymt viktiga!

Man ska aldrig frottera håret med handduk. Efter att man har tvättat håret virar man handduken runt om håret och kramar ur vattnet. Men ska aldrig gnugga, för då sliter man bort ytskicktet på håret vilket resulterar i spruckna hårtoppar och ett matt och risigt hår.


Köp inte för många olika produkter, utan satsa på några få bra produkter, istället för ett flertal dåliga produkter som inte fungerar. Lägg pengarna på ett bra schampo, komplettera med ett bra balsam om man behöver, så har man grunden för ett vackert hår. Du kan även köpa en stylingprodukt som funkar för ditt hår.


Om du har färgat hår ska du använda schampo och balsam för färgat hår, som låser fast färgpigmenten i håret. Vanliga schampon och balsam löser upp färgen i håret och man får en mindre hållbar färg.


Torrt hår är dubbelt så starkt som ett blött. Har man långt hår ska man helst inte borsta håret när det är blött, då man lätt skadar håret genom att det går av. Om du mot allförmodan måste borsta det när det är blött, använd en kam, och kamma igenom håret, sliter alls inte på samma sätt. Ett torrt hår kan man däremot borsta.


Ett normalt hår växer ca 0.3 - 0.5 mm på ett dygn.


Kommentarer
Postat av: Maria

God Dag, hoppas din dag blir jätte bra! :) Jag har förresten många tävlingar i bloggen! :)

2008-02-25 @ 11:10:53
URL: http://mariapettersson.blogg.se
Postat av: camillalyktberg

Bra tips, visste inget av det där :)

2008-02-25 @ 11:17:39
URL: http://camillaelisabetlyktberg.blogg.se
Postat av: alexandra

svar camilla: nä jag vet, det är sånt man ofta inte täntke på! ;)

2008-02-26 @ 12:39:05
URL: http://huumlaan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Välkommen till min blogg! Går nu sista terminen i gymnasiet, inriktning frisör. Jobbar extra som cafébiträde för tillfället. En dag i veckan ägnar jag åt att träna gymnastik och en dag åt dans. Jag har ett stort intresse inom hår & make-up, så det kan ni hitta mycket om. Men vardagligheter som skola, shopping, skitsnack och etc. kommer ni också kunna läsa om.

RSS 2.0